Työvoimapoliittinen toimenpide

Haastattelijatonttu katsoi työnhakijaa hämmentyneenä.

”Teidät siis lähetettiin sieltä… työvoimatoimistosta?”

”TE-palveluista, nykyään”, hakija korjasi. ”Kuvittelin ensin, että tämä oli Tonttulan elämyskylä Levillä ja ajattelin jättää hakematta. Olen yli viisikymppinen ravintola-alan ammattilainen, en minä tässä iässä enää rupea laskemaan pulkkamäkeä tonttupuvussa turistien huviksi.”

Haastattelijatonttu näytti uteliaalta.

”Päätitte kuitenkin hakea tänne. Miksi?”

Työnhakija rykäisi.

”Huomasin osoitteen oikein Korvatunturilla. Olen tehnyt keikkaa Lapissa kolmekymmentä vuotta ja tiesin, ettei täällä mitään turistirysää ole.” Sitten hänen kasvoilleen nousi vieno puna. ”Ja onhan siitä nyt aikaa, kun olen viimeksi kirjoittanut Joulupukille…”

Haastattelijatonttu hymyili leveästi. ”Ravintola-alalta, sanoitte? Tonttuarmeijakin marssii vatsallaan ja puurokauhan varteen tarvitaan reipasta väkeä. Tervetuloa töihin!”