Raapalejoulukalenterin 2023 tilaus

GlassAngel Games & Stories julkaisee jouluksi 2023 jälleen painetun raapalejoulukalenterin nidottuna vihkona. Tänä vuonna kalenterin nimi on Raapalejoulukalenteri II: Jollei jouluna ole lunta.

Voit tilata Raapalejoulukalenterin täyttämällä tilauslomakkeen osoitteessa https://forms.gle/actNYFaAzoP22eDK6.

Raapalejoulukalenteri sisältää vähintään 25 uutta raapaletta. Näistä 24 julkaistaan Facebookissa ja täällä blogissa 1.-24. joulukuuta. Kokoelmaan mahdollisesti sponsoroituja bonustekstejä ei julkaista muualla – vuonna 2022 raapalejoulukalenterin lopulliseksi laajuudeksi tuli painettuna 30 raapaletta. Vihko postitetaan tilaajille marraskuussa.

Raapalejoulukalenterin hinta vuonna 2023 on:

  • 1 kpl painettuna ja postitettuna 15 €
  • Jos tilaat useita kappaleita, lisäkappaleet ensimmäisen jälkeen 10 € (esim. 2 kpl siis 15+10=25 €)
  • Pdf/epub 7,5 €
  • 1 kpl painettuna ja postitettuna + pdf/epub 17,5 €

Raapalejoulukalenteria on mahdollista sponsoroida myös hieman suuremmalla summalla. Kaikki alla olevat sisältävät vihkon painettuna ja postitettuna. Lisäksi saat sponsoriraapaleen erikseen sekä sähköisenä että tulostettuna ja nimimerkillä varustettuna.

  • Nimikkoraapale kokoelmaan 25 €. Saat antaa yhdelle kokoelman raapaleista esimerkiksi otsikon, teeman tai avainsanan. Näitä myyn korkeintaan 7 kpl.
  • Bonusraapale kokoelmaan 50 €. Sponsoroi kokoelmaan yksi lisäraapale, jota ei julkaista muualla. Saat antaa raapaleelle esimerkiksi otsikon, teeman tai avainsanan. Näitä myyn korkeintaan 5 kpl.
  • Ikioma raapale valitsemastasi aiheesta 75 €. Tätä raapaletta ei julkaista kokoelmassa, eli se kirjoitetaan ainoastaan sinulle. Näitä myyn korkeintaan 5 kpl.

Taiteilija Ninni Aalto on jälleen luvannut tehdä kokoelmalle kansikuvan. Voit toimia aitona taidemesenaattina ja sponsoroida kansikuvan. Kuva on uniikki, ja saat sen omaksesi hintaan 200 €.

Preorder / förhandsbeställ Tivoli!

Tivoli roolipelikirjan kansikuva
Picture by Ninni Aalto

The English and Swedish translations of Tivoli will finally be published in July. The official release date is July 28, 2023!

Tivoli-översättningarna till svenska och engelska utkommer äntligen i juli. Officiellt publiceras boken den 28 juli 2023!

To preorder Tivoli in English, go here: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMOIzCfgAb510tHIZ9iAhNc41s_P2aUMzRgNJkPuma851FxQ/viewform?usp=sf_link

För förhandsbeställning på svenska, fyll i blanketten här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScd_-fiIwf92Qoy457bJWGG_9abZ3mRqWUmNGJrHL6ihKvvuQ/viewform?usp=sf_link

Varastontyhjennys!

Tivolin ruotsin- ja englanninkieliset käännökset tulevat pian ennakkotilaukseen. Niiden virallinen ilmestymispäivä on perjantaina 28.7.2023. Olisi siis korkea aika saada varastosta pois viimeiset kappaleet suomenkielistä Tivolia!

Jos tilaat Tivolin aikavälillä 27.6.-16.7.2023, saat kirjan hintaan 19 €, tai kirjan ja pdf:n yhteishintaan 21 €. (Normaalihinta 24 € ja 27 €. Tuotantokustannusten nousun myötä hinta nousee alennuskampanjan jälkeen ja on jatkossa 26 € ja 29 €.) Hinta sisältää postimaksun Suomeen. Tilaukset sähköpostitse suoraan Kristelille, kristel@iki.fi!

Tarjous on voimassa sillä varauksella, että varastokappaleet riittävät.

Operaatio Jouluaatto

Jouluaattoaamun valjetessa Joulumuori havahtui siihen, että viereinen paikka vuoteessa oli tyhjä. Pian hän huomasi tyynyllä lepäävän kirjelapun: ”Joulupukki on meillä. Luovuttakaa kaikki tämän vuoden lahjat, tai joulu on lopullisesti peruttu.”

Joulumuorin kulmakarvat rypistyivät. Määrätietoisesti hän tarttui puhelimeen ja lausui koodisanat: ”Kellokas on karkuteillä.”

Pääsihteeritonttu oli välittömästi tilanteen tasalla. ”Pyydän virka-apua Satumaan poliisista. Käynnistetäänkö suunnitelma D?”

”Toimitaan näin. Ilmoita meikkiin ja kampaukseen tekoparran tarpeesta. Olen pian siellä.” Lopetettuaan puhelun muori puristi uhkean olemuksensa tiukkaan binderiin ja otti kaapista esiin itselleen räätälöidyn päätontun virka-asun. Hän ei ollut huolissaan, tiedustelijatontut löytäisivät Joulupukin kyllä. Siihen saakka operaatio Jouluaatto olisi hänen vastuullaan. Shown täytyi jatkua.

Lahjaputiikki

”Miksi tässä aina käy näin?” Helmi manasi, kun oli jälleen kerran lykännyt joululahjojen ostamista aatonaattoon. Kauppakeskus oli täynnä stressaantuneita shoppailijoita, kauppoihin oli vaikea mahtua sekaan ja kassajonot tukkivat ahtaat käytävät.

Paniikkioireiden uhatessa Helmi livahti kulman ympäri kuvitellen päätyvänsä lyhyeen huoltokäytävään. Hänen yllätykseksensä käytävän varrelle oli kuitenkin ilmaantunut pieni putiikki. Rauhallinen tunnelmamusiikki soi, eikä muita asiakkaita näkynyt. Harmaanuttuinen myyjä hymyili Helmille.

Hetken kuluttua Helmi havahtui käytävältä silmiään räpytellen. Hänen jalkojensa juuressa oli kaksi siististi täyteen pakattua joulunpunaista paperikassia, joista paljastui juuri sopiva joululahja jokaiselle perheenjäsenelle. Salaperäinen lahjaputiikki oli kadonnut, eikä Helmi enää koskaan löytänyt sitä, vaikka tutki tarkkaan kauppakeskuksen kaikki sivukäytävät.

Hyrskyn myrskyn

”Tee tilaa!” Miisa komensi ja ryömi sängyn alle.

Vihertäväkarvainen hirviö teki parhaansa kootakseen raajansa niin, että Miisakin mahtuisi lastensängyn alle. Raatelukynnet välkähtelivät pimeässä.

”Mikä hätänä? Näitkö painajaista? Nythän on keskipäivä!” kyseli sikeästä unesta havahtunut mörkö.

”Äiti siivoaa”, Miisa selitti. ”Ja se vihaa siivoamista, niin se on myös kamalan kiukkuinen.”

”Miksi se sitten siivoaa?” mörkö tiedusteli.

”Joulu ei kuulemma tule, jos ei jynssää hammasharjalla jalkalistoja.”

Rauski pudisti päätään. ”Kuka sille on tuollaista väittänyt? Kamala vaiva, koko talo hyrskyn myrskyn, ja ylihuomenna on kaikki kuitenkin lahjapaperinriekaleissa ja nurkat täynnä uutta tavaraa.”

Miisa huokasi. ”Minusta ei ainakaan koskaan tule tuollaista aikuista”, hän lupasi.

Baarikärpäset

Meluisa joukko oikaisi puistikon läpi hyvässä laitamyötäisessä. Oli myöhäistä pikkujouluille, mutta talvipäivänseisauksen baarikierros oli mainio tapa purkaa joulustressiä.

Lumi oli taivuttanut kaksi puuta säihkyväksi portiksi. Seurue hoippui naureskellen valkoisen kaaren alitse. Toisella puolella he seisahtuivat hämmästyneinä katsomaan, kuinka valoa hohtavat keijut tanssivat maagisen aarnimetsän aukealla.

”Emme taida enää olla Kansasissa, Toto”, yksi baarikärpäsistä huokasi.

”Me ollaan Helsingissä, ja mun nimi on Tuukka”, hieman hitaammilla hoksottimilla varustettu juhlija sammalsi.

Talvinen kaupunki oli haihtunut kuin tuhka tuuleen. Kolmas illanviettäjä kaivoi käsilaukustaan taskumatin. Hiljaa he jatkoivat matkaa syvemmälle lumottuun metsään.

***

”Poliisi ymmällään”, julistivat iltapäivälehtien lööpit seuraavina päivinä. Kadonneiden juhlijoiden arvoitus ei selviäisi koskaan.

Raportti

Myöhään tiistain 20.12. vastaisena yönä rikostutkijat Kettu ja Kaivanto olivat vapaailtanaan ulkona, kun he kiinnittivät huomiota valoilmiöön kujalla. Kiirehtiessään katsomaan he löysivät kaksi enkeliä, jotka olivat riistämässä mukaansa tuulensuojaan hakeutunutta lasta. Enkelit pakenivat lentäen, mutta rikostutkijat saivat pelastettua hypotermiaan vaipuneen lapsen ja toimittivat tämän sairaalaan.

Lapsen todettiin olevan puutteellisesti puettu ja nälkiintynyt. Hänen käsissään oli palovammoja. Kun lasta pystyttiin kuulemaan, selvisi, että hänet oli pakotettu tulitikkujen myyntityöhön. Hän oli pyrkinyt lämmittelemään tikkuja polttamalla.

Kiitämme ripeitä rikostutkijoita. Koska tapauksessa on syytä epäillä useita lastensuojelurikoksia, tarvitsemme virka-apua. Toivomme kyseisten rikostutkijoiden olevan käytettävissä.

Satumaan lastensuojelu, päivystävä sosiaalityöntekijä Karhu. Tiedoksi, Satumaan poliisi, johtaja Korppi.

Pesäpäivät

Aurinko käpertyi viinilasi kädessään sohvannurkkaan, kääriytyi pehmeään vilttiin ja valmistautui nauttimaan Temptation Solar System Linnunradan finaalijaksosta.

Joku jyskytti ovea. ”Eikö olisi jo aika nousta?” Aamu vaati.

”Minä vietän nyt pesäpäiviä”, Aurinko totesi. ”Palataan asiaan joulun jälkeen.”

”Pesäpäivät alkavat vasta ylihuomenna!” Aamu protestoi. ”Nyt ylös ja töihin sieltä!”

”Anna kuun hoitaa kuumottamiset.”

”Puolikuu oli viime viikolla”, Aamu parkaisi. ”Nyt ollaan hädin tuskin sirpissä, ja kohta on uusikuu!”

”Tein ylitöitä koko kesän, aina oli joku paikka helteillä korvennettavana. Saatte nyt pärjätä pari päivää ilman minua”, Aurinko vastasi määrätietoisesti, napautti telkkaristaan ääniä kovemmalle ja keskittyi nauttimaan ihanasta realitydraamasta. Ehtisi sitä paistaa ensi viikollakin.