Tivoli

På svenska / In English

Tivolin kansikuvan samoin kuin pelin muun kuvituksen on taiteillut Ninni Aalto

Tivolit, kiertävät sirkukset ja huvipuistot ovat maagisia paikkoja. Värivalot, lavasteet, musiikki, kimaltelevat esiintymisasut ja hurjat huvipuistolaitteet vievät vierailijat hetkeksi pois arkisesta aherruksesta.

Kimalluksella on kuitenkin kääntöpuolensa. Yleisön huvittaminen on kovaa työtä, ja sirkuslaisuuteen liittyy myös juurettomuutta: sirkuksen taian synnyttävät yksilöt ovat outoja ja erilaisia, eivätkä välttämättä istu ulkopuolisen maailman arkeen. Aikoinaan sirkusfriikit ja kummajaiset olivat suosittuja nähtävyyksiä – jättiläiset ja kääpiöt, parrakkaat ja tatuoidut naiset, susilapset ja siamilaiset kaksoset.

Tivoli-roolipelissä pelaajat asettuvat tämän oudon väen asemaan, tasapainoilemaan maagisten huvitusten ja erilaisuuteen liittyvien epäluulojen välimaastoon. Hahmoilla on myös kosketus maailmassa olevaan aitoon taikuuteen – millaiseen, sen määritteleminen jää peliryhmänne tehtäväksi.

Tivoli on aloittelijaystävällinen (mutta myös konkareille sopiva) roolipeli 4–6 hengelle. Yksi pelaajista toimii pelinjohtajana, joka auttaa muita pelaajia herättämään pelimaailman henkiin kysymällä kysymyksiä ja tuomalla heidän hahmojensa eteen erilaisia haasteita. Tivoli on hahmolähtöinen peli: pelinjohtaja luo tilanteita, mutta pääpaino on hahmojen yhteistyöllä ja sisäisellä kehityksellä. Pelin keskeisiä teemoja ovat erilaisuus ja sen käsittely, ystävyys ja yhteistyö. Vaikka pelissä saatetaankin ratkoa ongelmia ja kohdata ulkoisia vastuksia, tärkein konflikti on sisäinen: keskeistä on kohdata hahmon heikkoudet, käsitellä niitä ja muuttaa ne vahvuuksiksi.

Tivolin pelijärjestelmä on PbtA eli Powered by the Apocalypse -pohjainen.

Pelin ilmestyi suomeksi 2022. Käännökset ruotsiksi ja englanniksi ilmestyivät 2023.

Tilaa Tivoli

Tivoli-roolipelin voi tilata sähköpostitse hintaan 26 € tai pdf-versiona hintaan 10 € osoitteesta kristel@iki.fi. Haluatko sekä fyysisen kirjan että pdf-version? Meiltä tilattuna saat ne alennettuun yhteishintaan 29 € – mainitse tilatessasi, jos haluat molemmat!

Pelin jälleenmyyjiä ovat Fantasiapelit, Oh My Game, Pelikrypta, Poromagia ja Puolenkuun pelit. Kannustamme tukemaan ystävällistä lähipelikauppaanne!

Voit tilata pelin myös esimerkiksi Suomalaisen kirjakaupan, Akateemisen kirjakaupan, Adlibriksen tai Bookyn kautta.

Pelkän sähköisen version voit ostaa näistä kaupoista:

https://www.drivethrurpg.com/product/398939/Tivoli–Roolipeli-erilaisuudesta-ja-ystavyydesta

https://glassangel.itch.io/tivoli

https://www.laiskapelikaani.fi/shop?search=Tivoli

Ilmastoystävällinen valinta on myös käyttää kirjastoa! Moneen kirjastoon peli on jo tulossa, mutta kannattaa tehdä aineistopyyntö lähikirjastolle!

Ladattavat materiaalit

Voit ladata pelikirjat ja sääntötiivistelmät maksutta täältä:

Pelikirjat

Tyhjä pelikirja

Turvamekaniikkakortit

Pelaajan ja pelinjohtajan muistilistat