Kansanperinteen vastaisku

”Korvatunturi-korporaatio on turmeltunut. Coca-colan kanssa jo lähes sata vuotta sitten solmittu sopimus tuottaa Joulupukille miljoonia, mutta joulun henki on kadonnut ja joulu on kaupallistunut pelkäksi kulutusjuhlaksi. Muovikrääsän jokajouluinen hiilijalanjälki on käsittämätön!”

Pelottavan näköinen hahmo nyökytteli kuunnellessaan maailmanlaajuisen ilmastosalaliiton Suomen edustajaa. Veitsenterävät sarvet välkähtivät, mutta tuohiset kasvot olivat ilmeettömät.

”Joulupukki muistutti ennen kovasti teitä, mutta mies on myynyt sielunsa mammonalle. Toivoisimme, että voisitte liittyä rintamaan meidän kanssamme. Palauttaa perinteitä kotimaiseen jouluun.”

***

Ja niin lapset ja vähän vanhemmatkin ympäri maan säikähtivät jouluna pelottavaa, meluavaa hahmoa, joka tunkeutui koteihin ja uhkasi uunin rikkomisella, ellei häntä kestittäisi. Eikä kekripukilla ollut vuosikymmeniin ollut näin hauskaa.