Toiveunta

”Esi-isät olisivat voineet valita aurinkoisemman maan!” Maikku huokasi.

”Kankkoset lähtevät taas jouluksi Kanarialle”, Hessu totesi.

”Jos olisin yhtä rikas kuin Kankkoset niin lähtisin jonnekin trooppisille saarille”, Maikku haaveili. Sielunsa silmin hän näki Barbadoksen valkoiset hiekkarannat.

Seuraavana aamuna Maikku könysi puoliunessa pedistä, kiskoi päälleen joulukuun keleihin sopivat kerrokset villaa ja Gore-Texiä ja hiippaili hiljaa ulos ovesta, ettei herättäisi Hessua. Yritys oli kuitenkin turha, sillä Hessu heräsi hänen kirkaisuunsa.

”Saatiin sitten se etelänmatka”, Hessu totesi kiirehdittyään kerrostalon rappukäytävän tilalle ilmestyneelle bungalowin terassille. Maikku lysähti aurinkotuoliin ja katsoi lasinkirkasta merta. ”Täytynee ilmoittaa pomolle, että olen tänään etätöissä. Olettaen, että kännykässä on toiveunissa kenttää.”