Joulubooli

Hillevi oli luvannut valmistaa jouluboolin Marttayhdistyksen pikkujouluihin ja maustaa sen salaisella makusiirapillaan.

Inkiväärin kohdalla tuli tenkkapoo. Keittiöstä ei löytynyt yhtään tuoretta palasta. Kun ei muutakaan keksinyt, Hillevi kipaisi naapuriin soittamaan Marketan ovikelloa.

Marketta ei avannut, mutta Hillevi kaivoi avaimen kynnysmaton alta. Keittiöstä löytyikin inkivääri, joskin kummallisen muotoinen, lähes ihmishahmoinen. Tuntui oudolta silpaista irti pätkä otuksen jalasta. Kotona Hillevi viimeisteli siirapin ja sekoitteli boolin. Mainiota siitä tulikin, vaikka yllättävän vahvaa.

Tapahtumarikkaiden pikkujoulujen jälkeen Martat välttelivät toisiaan, eikä juhlien aistillisista tapahtumista koskaan puhuttu. Marketta puolestaan huomasi, että palanen hänen alruunaansa puuttui. Huvittuneena hän silitteli jalkapuolta hahmoa. Jatkossa hän osaisi piilottaa noituustarvikkeensa paremmin.