Työharjoittelija

Pyry huokaisi. Koti oli kaaoksen vallassa, kun ei työharjoittelusta uupuneena siivotakaan jaksanut. Omatunto soimaten Pyry otti glögimukillisen, kippasi joukkoon Koskenkorvaa ja asettui katsomaan Netflixiä.

Äkkiä hyllyssä ollut kipsipatsas putosi lattialle ja särkyi. Hämmästyksekseen Pyry näki huolestuneen näköisen tontun kurkistavan hyllynreunalta.

Huomatessaan Pyryn, tonttu jähmettyi. Sitten se purskahti itkuun. ”Kaikki on pilalla!” se nyyhkytti. ”Meille sanottiin, että meitä ei saa huomata. Minut reputetaan työharjoittelusta, enkä koskaan valmistu tarkkailijatontuksi.”

Pyryn kävi tonttuharjoittelijaa sääliksi. Hän nosti sen alas hyllyltä, haki snapsilasin ja kaatoi tontullekin glögiä. ”Älä huoli”, hän lohdutti. ”Työharjoittelu on rankkaa! Katsotaan jakso RuPaulia ja siivotaan sitten sirpaleet. Eikä kerrota tästä kenellekään!”