Hätätilanne

”Yksiyksikaksi. Millainen hätätilanne on kyseessä?”

”Meillä on teini etäkoulussa. Se tuli äsken pirteän ja reippaan näköisenä olohuoneeseen ja sanoi menevänsä ulos. Ei minkäänlaista löntystelyä tai murinaa!”

”Varmistitteko, ettei kyseessä ole koulutehtävä? Ulkoliikuntatehtävät ovat aivan normaaleja, vaikka reippaus kuulostaakin vähän hälyttävältä.”

”Ihan kuulemma muuten vaan, kun aurinko paistaa! Mittasin siltä kuumeen, mutta normaalilämpöiseltä se vaikuttaa. Tietysti tarkistettiin sen huone, että olisiko vaikka huumeista kyse, mutta sieltä löytyi vain puolikas keksipaketti ja tyhjä murokulho.”

”Ottakaa ihan rauhallisesti ja menkää vaikka mukaan pihalle, jos teini välttämättä vielä haluaa ulos. Kyseessä saattaa olla vain kevätkohtaus, mutta hyvä se on tarkistaa! Minä laitan ensihoitoyksikön tulemaan.”