Luontoradio

”…kuulimme käpytikan soidinrummutuksen. Ja seuraava puhelu. Marja-Leena Luontoradiosta, kuka siellä?”

”Usva tässä,” sanoi nuori ääni. ”Tota, kun karhut herää talviunilta, niin onko ne hirveän vihaisia?”

Studion asiantuntijat keskustelivat hetken. Sitten Marja-Leena palasi linjalle. ”Yleensä ovat aika leppoisia. Aineenvaihdunta käynnistyy hitaasti talviunien jälkeen. Ne tonkivat muurahaispesiä ruuansulatuksen käynnistämiseksi…”

”Kiitos!” huudahti soittaja. Puhelin kolahti, mutta ei sammunut. Linjalta kuului vaimeaa puhetta: ”Ne sanoi että muurahaisia, mutta ei äiti niitä syö. Onko meillä niitä hunajapaahdettuja sirkkoja? Mistä mä tiedän, toimiiko koronteeniunilta herääminen samalla lailla! Isä sanoi, että se kuulostaa perseeseen ammutulta karhulta.”

”Jospa kuuntelisimme musiikkia,” Marja-Leena totesi studiossa. ”Tässä Kipparikvartetti ja Teddykarhujen huviretki!”