Saunapulmia

Juuri ennen joulua Kankkosten sauna lakkasi toimimasta. Sähkökiuas paukkui, lämmitti saunan liian kuumaksi tai sammui viidessäkymmenessä asteessa. Paikalle kutsutun sähköasentajan mukaan kaikki kytkennät olivat kunnossa.

Vihdoin vanha talonmies tuli tutkimaan tilannetta.

”Ette kai te ole kuivanneet saunassa pyykkejä tai varastoineet siellä tavaraa?”

Nolostellen Kankkoset myönsivät, että lapsiperhearjessa näin tuli tehtyä.

”Saunatonttu on suuttunut. Jos mielitte tänä vuonna joulusaunaan, niin nyt kannattaa pestä sauna huolellisesti, mutta hiljaa ja metelöimättä. Lämmittäkää sitten sauna rauhassa ja saunokaa hartaudella. Jättäkää tontullekin löylyä ja puhdas löylyvesi, ja sulkekaa ovi, ettei lämpö karkaa. Ja avatkaa vaikka löylyhuoneen kulmaan tontulle pullo hyvää olutta. Eiköhän tonttu siitä lepy!”