Joulusiivous

Pentti kuurasi keittiön suuren vanhanaikaisen ruokakomeron hyllyt. Sitten hän peitti jokaisen hyllylevyn joulupaperilla ja kiinnitti paperit nastoilla. Lasten riehunta kuului olohuoneesta jopa Jouluradiota soittavien vastamelukuulokkeiden läpi.

”Marttojen vinkeillä joulusiivous sujuu!” kujersi toimittaja. ”Muistakaa, että kaappeja ei tarvitse siivota, ellei aio viettää joulua niissä!”

Pentti katseli kättensä töitä tyytyväisenä. Ruokakomero kiilsi puhtauttaan. Paperoidut hyllyt toivat mieleen mummolan joulut. Hän nosteli tavaroita hyllyille. Glögipullot ja joulukahvi, suklaarasia ja juustolajitelma. Lopulta Pentti sytytti sievät ledikynttilät komeron hyllyille ja kiinnitti oven ulkopuolelle kyltin, jossa luki ”Ei saa häiritä! Hyvää joulua!” Hän asettui mukavasti säkkituolille ja tavoitti suklaarasian vain kättään ojentamalla. Tästä se joulu alkaisi.