Terveyshuolia

”Kun minä en tiedä, mikä on vialla! Herään öisin, enkä saa enää unta. Välillä on kuuma, sitten kylmä. Sydän tykyttää. Ja vaikka olen aina ollut hyväntuulinen, niin nyt olen vähän väliä kiukkuinen kuin ampiainen!”

Savukosken terveysaseman nuori keikkalääkäri rykäisi.

”Tuota… Potilastiedoissanne on puutteita, ei ole ikää eikä sukunimeä, ja osoitteenakin on vain Korvatunturi…”

”Voi, sano Joulumuori vaan! Lakkasin laskemasta vuosisatoja aikoja sitten.”

Lääkäri näytti hämmentyneeltä.

”Teidän oireenne kuulostavat vaihdevuosioireilta”, hän sanoi. ”Mutta en arvaa määrätä laboratoriokokeita, kun en tiedä estrogeenitasojen raja-arvoja taruolennoille. On ehkä parasta, että kirjoitan teille suoraan lähetteen Lapin keskussairaalan naistentautien poliklinikalle. Älkää huolehtiko, kyllä teidät kuntoon saadaan!”