Suosittelualgoritmi

Korvatunturin tarkkailujaoston tietomurto-osaston mestaritonttu haroi huolestuneesti partaansa. Sihteeri näpäytti näkyviin seuraavan dian.

”Kehitys on huolestuttava. Viisi vuotta sitten vain murto-osa vanhemmista käytti GoogleTonttu -urkintapalvelua lastensa lahjatoiveiden selvittämiseen, mutta viime vuonna osuus oli jo lähes viisikymmentä prosenttia ja tämän vuoden ennuste näyttää vielä huonommalta. GoogleTonttu suosittelee tietenkin vain yhteistyökumppaniensa tuotteita. Korvatunturin lahjapajan tilausmäärät ovat romahtaneet.”

”Juristitonttumme tekevät parhaansa megakorporaation nimeämiskäytäntöä vastaan, mutta toistaiseksi tuloksena on ollut vain yhä suurempia tarjouksia koko Korvatunturin operatiivisen toiminnan ostosta.”

Tonttuagentit mutisivat vihaisesti.

”Tehtävämme on soluttautua GoogleTonttuun keinoja kaihtamatta: käyttäjämanipulaatio, palvelunestohyökkäys, sabotaasi. Turvallisuusjaosto toimittaa tarvittaessa tonttuvoimaa.”

Mestaritonttu kohotti nyrkkinsä rohkaistakseen joukkojaan matkaan.

”Make Korvatunturi great again!”