Valetonttu

Jakelu: Tutkija Saksa, tiedoksi hankejohtaja Harakka.

Hyvä tutkija Saksa.

Toimeksiantajamme, Tonttujen ammattiyhdistys TAYn, tietoon on tullut, että käytätte hankkeen tehtäväkuvauksessanne tutkijan ohella kuvausta ”sometonttu eli sometilien haltija”.

Pyydämme lopettamaan tämän kuvauksen käytön välittömästi. Ihmisten keskuudessa ”tonttu” on pitkään ymmärretty hauskana luonnehdintana erilaisten tehtävien vastuuhenkilöistä, mutta kyseessä on suojattu ammattinimike. Väärinkäytökset heikentävät nimikkeen arvostusta sekä yleisön luottamusta oikeisiin ammattitutkinnon suorittaneisiin tonttuihin.

Emme suosittele käyttämään myöskään ”haltija” -nimitystä, koska sana on monitulkintainen eikä selkeästi erota ihmisten toimintaa laillistettujen tonttujen toiminnasta. Sosiaalisen median tilien sekä muun tietotekniikan osalta ehdotamme tarkoitukseen neutraalimpaa termiä ”ylläpitäjä”.

Hyvää joulun odotusta!

Yhteistyöterveisin

Tuisku Olki-Pukkila

Asianajotoimisto Torvinen ja Tohelo