Suklaarasia

Salajoulupukki-lahjarinki oli joulunodotuksen kohokohta. Kuisma lähetti lahjottavalleen possukynttilöitä, luksusteetä ja itse neulotut villasukat.

Kun Kuisma haki oman salaisen joulupukkinsa lähetyksen postista, pahvilaatikosta paljastui pehmeä myssy, kanelikahvia sekä tuiki tuntemattoman suklaatehtaan artesaanisuklaarasia. Rasian kannessa komeili konvehtilajitelman nimi: Makea Unelma.

Suklaarasian sisäkannen konvehtikuvaukset houkuttivat nauttimaan. Kauniisti muotoillut konvehdit kaikissa suklaan sävyissä saivat veden herahtamaan kielelle. Huolellisesti Kuisma valitsi ensimmäisen makupalan, puraisi – ja pettyi. Konvehti oli täytetty vaaleanpunaisella mansikkaesanssin makuisella mönjällä. Kuisma maistoi konvehtia toisensa perään. Kaikissa oli sama kammottava täyte.

Pettyneenä Kuisma etsi valmistajan yhteystietoja voidakseen valittaa tuotevirheestä. Lopulta hän löysi rasian pohjalta pienen kortin.

”Unelma-suklaa. Sillä haaveet ovat aina todellisuutta kauniimpia.”