Tivoli-joukkorahoitus: yleisökysymys hahmojen toiminnasta

Tivoli-joukkorahoituskampanja on nyt ollut auki vuorokauden, ja minimirahoitukseen on enää pari sataa euroa matkaa – hyvin siis etenee! Joukkorahoituskampanjaan pääset täältä: https://mesenaatti.me/2125/tivoli-roolipelin-julkaisu/

Kirjoittelen kampanjan mittaan erilaisia pieniä esittelyjä pelistä, ja kun saan kuvia arkkityypeistä, eli eri hahmotyypeistä, joita pelissä voi pelata, kerron niistä lisää!

Eilen sain kysymyksen erityisesti hahmojen toiminnasta, eli mitä hahmot noin konkreettisesti tekevät ja millaisia seikkailuja heillä voi olla.

Lyhyesti hahmot seikkailevat ryhmän luomassa tivolissa, sirkuksessa tai huvipuistossa. Koska ajatuksena on rakentaa maailma ja tarkempi ympäristö yhdessä, olen pelinjohtajan ohjeissa painottanut sitä, että on tärkeämpää olla mielenkiintoinen lähtökohta, esimerkiksi joku ratkaistava arvoitus ja siihen liittyviä tapahtumia, kuin että pelinjohtajana miettisi valmiiksi jonkun suuremman seikkailujuonen jolla on yksi ainoa selkeä ratkaisu.

Arvoitukset voivat olla tosi erilaisia, riippuen ryhmän luomasta maailmasta ja siitä, millaisia hahmoja peliin syntyy: kirjan pelinjohtajan ohjeissa on ideoita arvoituksiksi ja niihin liittyviksi tapahtumiksi, joita pelinjohtaja voi käyttää.

Testipeleissä vedin kahdelle eri porukalle kertapelin, jossa 80-luvulla Suomea kiertävän sirkuksen kyytiin liftasi kesäyössä haamuliftari – ja sitten vain pelinjohtajana lähdin mukaan siihen, kun ryhmät ryhtyivät ratkaisemaan haamuliftarin arvoitusta täysin eri tavoin. Muita käyttämiäni arvoituksia ovat olleet avaruustivolin kyydistä löytyneet salamatkustajat, jotka osoittautuivat kaivosplaneetalta maaorjuuden tapaisista oloista paenneiksi orvoiksi, sekä huvipuisto, jonka kummitustalossa alkoi kummitella oikeasti.

Tivoli perustuu yhteiseen tarinankerrontaan, eli kannustan kaikkia pelipöydän ääressä rohkeasti ja aktiivisesti tarttumaan muiden tarjoamiin koukkuihin ja ideoihin!